Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Höstväxter

Humla-solros

En efter en flyttar krukväxterna in. Jag skulle vilja ta in alla, men var sjutton ska jag ställa alla? Köpte en hylla (eller, mamma köpte den till mig) i somras som jag tänkte ta in, men alla får inte plats.
Funderar på om chokladblommar klarar att övervintra inomhus: vi har inget lagom kallt och mörkt ställe att vinterförvara allt på!

Den på bilden är min favorit, den också, septembersolros. Höga växter som får många små gula solrosor.
Och inför nästa vår ska jag planera för vårt växthus.

Kommentarer

Populära inlägg