Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Rätt så nyttigt "mys"...

... eller inte godis i alla fall.

I vår familj har ordet "mys" blivit lite mer synonymt med mat än vad det egentligen borde vara. Och för det mesta nån lite onyttigare mat, om än så lite. Rätt sent på kvällen innan läggdags... Det är väl fredagsmyset som breder ut sig över hela veckan.

Nedan lite bilder på lördagsefterrätten. Gjord på spanska jordgubbar utan någon större smakupplevelse, men för barnen är det inte det som räknades i det här fallet! Och "efterblivna" påskägg som skalades och smältes ned till nytt guld och doppades i strössel. Gott och fint och lätt! Inte jättenyttigt, men bättre än godis!



Doppa-jordgubbe-choklad

Doppa-jordgubbe

Jordgubbar

Kommentarer

Populära inlägg