Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kolakakor

Forsvinnande-goda-kolakakor

Förra veckan bakade min son i skolan. Kolakakor. De var verkligen goda. Precis sådär fylliga, nötiga och söta som man vill ha dem. Vi fick baka dem igen igår. Helt bortom allt vad GI och LCHF heter.

200 gram mjukt smör
2 dl socker
4 msk ljus sirap
4 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker.
Blanda övriga ingredienser.
Blanda allt och rulla ut längder på en plåt med bakplåtspapper.

In i ugnen 10-15 minuter i 175 grader.

Skär dem när de är varma i lagom stora bitar. Provsmaka dem varma också!

Kolakakor Kolakakstjuv

Kommentarer

  1. Bilden med de försvinnande kakorna på skärbrädan är helt fantastisk!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg