Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fabriken: belysning

Tema belysning. Lampor i dagsdagsljus. Funderade på att fotografera tända lampor igårkväll, men det är ju så ljust på dagarna nu så det får bli släckta lampor mest. Det är en liten "i-landsvetenskap" med att välja rätt lampor till hemmet. Här kommer några av dem som bor hos oss.

Lampa-koket

En klase glaskupor över köksbordet.


Lampa-Watt-weke

Ett Blocket-fynd från Watt & Weke, levererat ända från Göteborg till dörren. Ibland ska man ha tur!


Lampa-Tine-k

Och turen fortsatte när jag var med bloggvänner i Butiken i Höganäs i somras.


Lampa-bollar

Det här är också banne mig turlampor, för dessa Happy Lights har jag vunnit.


Lampa-2

En "vanlig" lampa från Ellos, som ger ett liiiite rödare sken än jag tänkt mig i dotterns rum. Fick komplettera med en mindre lampa som ger mjukare vitt sken.

Fler Fabriks-bilder här.

Kommentarer

 1. Och tänk, vi har bara taklampa i ett enda rum i huset. I köket. I övriga rum kör vi punktbelysning. Funkar kanon.

  SvaraRadera
 2. Men oj! vad du har lyckats bra med dina lampor! Jag tycker generellt sett att det är svårt att hitta lampor, speciellt taklampor. Men du har ju verkligen lyckats! Jag får kanske ha lite råd sedan när jag kommit till lampdelen i min inredning av nya huset! Har ju den fantastiska uppvärmningen takvärme, som gör att jag inte kan fästa något i taket eftersom man då skadar värmepanelerna!
  Snart dags att ses igen tycker jag! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag ingen aning om att det fungerade så med takvärme. Delikat problem, många små lampor och nån stor i hörnen kanske?

   Radera
 3. Älskar glaskuporna!!! Var har du hittat dom...helt fantastiska!

  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De köpte jag i Butik Fredrik som tyvärr inte finns kvar längre, men de kommer från Holland.

   Radera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg