Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Shoppat vårkläder

Klader

Vi gick två svängar på klassiska KaDeWe. Provsmakade choklad. Köpte choklad. Smaskigt goda Lindt-bollar som blir kall i  munnen när man äter den. Som ischoklad.

Men det visade sig att det fanns lika mycket tantkläder som jag mindes, fortfarande. Och varuhuset bredvid Peek & Kloppenburg visade sig var desto bättre! Synd bara att parkeringen höll på att gå ut. Men man och barn hämtade bilen och väntade snällt medan jag shoppade finfina vårtröjor och pratade tyska. T-shirt med ballonger från Numph och tröja med stjärnor från Tom Tailor, vem det nu är.

Vi körde hemåt. Med bagaget fullt med 24 munkar från Dunkin Donuts. Räknade till över hundra rådjur. Och via Berlin Designer Outlet. Det var banne mig en outlet som hette duga, med europeiska mått mätt. Många fynd. Bland annat skärpet från Liebeskind på bilden. Provade även "det" skärpet" med alla nitar huller om buller. Men det var faktiskt för tungt tyckte jag (och jag är stark).(..). Och ett armband. Och även choklad på outleten!

Ja, det var lite restips eller shoppingtips från Berlin.

Kommentarer

  1. Älskar bra outlets, det är nästan samma känsla som när man går på loppis. :) Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg