Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hur man tar bort många bilder i iPhone

BIldinsamling

Instagram och minnets förlängda arm: mobilen. Det är inte konstigt att den fylls fort. När jag kopierat bilderna till datorn vill jag inte deleta alla, utan spara de senaste (och de allra första eftersom jag visst är lite sentimental). Hur tar man då bort vissa större mängder bilder och inte dem en och en?

Jo, jag hittade efter rätt mycket letande en enkel lösning. Om du har Mac, så finns ett litet program som heter "Bildinsamling". Öppna det och sen är det självinstruerande. Tack. Tack. Tack för att det finns = sparar enormt mycket tid och utebliven frustration!

Kommentarer

 1. Det ska jag testa. Tack för tipset! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt men inte om man inte känner till det.... :) I värsta fall kommer mitt eget inlägg upp när jag googlar det nästa gång och har glömt hur man gör!

   Radera
 2. Ohhh, precis vad jag behöver! Måste testa! Konstigt att dessa tips ska komma hela vägen från Sverige när man bor vägg i vägg med alla äpplebyggnader. Men så är ju Sverige snäppet före på att att använda teknik, här skapas den bara!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg