Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fabriken: moodboard i januari

Fabriken-5-moodboard-jan-2

Aprikos. Kommer jag gå i ett par aprikosa byxor i vår? Tveksamt. Men färgen är fin. Sannolikheten att jag gör en bild med just den färgen är större!

Koppar och mässing. Kan inte få nog. Tänkt, tänk så lättpåverkad man är utan att man tycker att man är det. Träkulor. Pasteller. Retro. Om vi identifierar oss med det som är "retro" får oss att känna oss trygga i nuet. De där godistefaten har man ju tryckt i sig ett par när man var liten!

Den vissna blomman får symbolisera trädgården som bara ligger och väntar på att få bli ompysslad. Jag längtar!


Fabriken-5-moodboard-jan-1Så här ser ju verkligheten egentligen ut som nedan:Fabriken-5-moodboard-jan-3


Sen vill jag även slå ett slag för återbrukstrenden med mina nya ljusstakar: "Nytändning". Du hittar dem här. Och fler moodboards his Fabriken vars torsdagstema idag är just "januari moodboard".


5-1-nytandning

Kommentarer

 1. Moodboard eller vad det nu är, är ju en bra grej att se tillbaka till och se vad slags trender och tankar man hade just då. Inte för att mina moodboards kommer inspirera någon, men jag kanske borde göra lite för mig själv. :)

  SvaraRadera
 2. Oh, vilken snyggt bidrag!! Och vilken kul grej att du visar den "i verkligen". Man förstår knappt att det är samma bräda på de olika bilderna. :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder och härlig pastellinspiration!
  Kul att se även verkligheten. Fötter, ben och linsskydd är vanligt förekommande även i mina bilder :)

  SvaraRadera
 4. Ja, men visst är det så! Att man påverkas trots att man inte tror det.

  SvaraRadera
 5. Älskar namnet på ljusstaken! 100 spänn på att du kommer gå i aprikosa byxor, minns du inte hur tokiga vi var i korall i somras?! Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag hade aprikosa byxor på mig den dagen jag började första klass, jag älskade de byxorna, precis som t-shirten med en glasstrut som jag hade till. Det var tider det! Det kanske jan bli en nostalgitripp till våren, med byxorna. Glasströjan hoppar jag nog över. :) Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken fin moodboard du gjort! Tycker verkligen du lyckats fånga härliga januari på ett kreativt sätt!

  Ha en skön avlsutning på veckan!

  SvaraRadera
 8. Underbara ljusstakar du gjort! Och så bara älskar jag namnet. Älskar det!
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg