Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Doftpelargon

Lampa_pelargonia

Tänkte bara visa en bild på min doftpelargon. Den är säkert en och en halv meter hög. Jag har inte klippt ned den. Den luktar så gott när man rör vid den. Och den ger energi till hela rummet med sin grönhet.

Kommentarer

 1. Oj! Wow. Jag vill se heeeela pelargonen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart. Jag ska fota den snart. Du kan få en stickling om du vill... :)

   Radera
 2. älskar doftpelargoner. förutom doften tycker jag bladen är så vackra. och allra helst vill jag ha dem i en gammal sliten lerkruka ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de vackra. Har fotat dem och tänkt göra en tavla med dem.

   Radera
 3. Åhh, doftperlargon är faktiskt precis det man vill läsa om just nu. Börjar tröttna på julen nu....fast jag behåller den lite till. Uppskattar alla ljus än så länge. Men doftpelargon ger en hopp om ljusare tider!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, julen är verkligen såå 2012 nu... ;) Den åker upp på vinden imorgon - minus lamporna.

   Radera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg