Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Årets första...

... men inte sista.

Fastlagsbullar-2013-1
 Jag såg dem i affären förra veckan. Fastlagsbullar är min last. Årets första. Lite tidigt. Men efter jul i alla fall.

När vi dukade upp fikat på lillasyster rum, sa hon "amen, mamma, det är inte halloween nu!". Håller med om att högtiderna flyter in i varandra. Och att när man är liten inte är helt lätt att hålla reda på vilket bakverk som hör till vilken fest!

Och ni ser rätt. Röd mandelmassa. Det är julens sista mandelmassa med jordgubbs- och rabarbersmak.
Och katterna fick grädde jag visste att lillsys inte ville ha. Fika für alle!

Fastlagsbullar-2013-2Fastlagsbullar-2013-3

Undrar vad Mästerkockarna sagt om det. De är modiga de som vågar laga mat inför dem!

Kommentarer

  1. Gudars så gott!
    Heja lillasyster och hennes kommentarer, hon är för go´!
    I frågade efter sådana förra veckan, men då kände jag att jag får åtminstone äta upp Aladdinasken innan jag hugger in på nästa onyttiga högtidssnask. Fast å andra sidan så är ju den chokladasken slut nu...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller mixa sista Aladdin-bitarna med mandelmassan.... jag menar, så att det blir en mjuk övergång mellan högtiderna. ;)

      Radera
  2. Detta är verkligen inte min favorit, fastlagsbullar alltså, tack och lov. Kan denna "högtid" komma mer olägligt med alla löften på det nya året?!? Det som lockar mest är jordgubbar och rabarber, fast utan mandelmassa då. :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog bra egentligen att inte gilla dem för mycket.... Är det inte egentligen kring påsk man "ska" äta dem?!

      Radera
  3. Åhh, gott gott gott! Älskar fastlagsbullar! Har sett dem ett tag nu på vårt lilla bageri och de gör världens bästa....har hittills lyckats hålla mig men jag vet att jag kommer trilla dit. Snart!

    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg