Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fabriken: sovrum

Då var man en fabriksmedarbetare. Sist in.
Sovrummet. Jag skulle gärna vilja ha gardiner från tak till golv, i lite grovt glansigt tyg som man kan dra för längs hela väggen. Som ett fint hotellrum. Det är nästa projekt i detta rum.

I sängen ligger två barn och sover. Jag smög in med kameran och tände upp lite. De vaknade inte. Inte ens av slutarljuden. De sover där när han som brukar sova bredvid mig är bortrest. Och minst en katt i fotändan.

Fabriken-45-sovrum-2
Papegojan vakar över sovrummet. Tyst.

Fabriken-45-sovrum-1
Han står på två skåp, där sänglinne och brudbukett förvaras. Och en del annat man bara fortsätter förvara. Säkert inte alls bra ur feng-shui-perspektiv och speciellt inte i ett sånt här rum. Knopparna är
utbytta.

Fabriken-45-sovrum-3
En gammal klocka. Gillar inte att bli påmind om vad kockan är. Gillar mest att vara i nuet. Har inte armbandsklocka. Men är ändå punktlig.

Fabriken-45-sovrum-4
Min fina Banti-kudde. Den är den bästa av alla kuddar vi har.
Fabriken-45-sovrum-5

Vid min sida står den här tavlan. You rock. En del tavlor ska bara inte hängas upp. De ska stå mot väggen och flyttas runt där de för stunden passar. Vid min sida ligger också en drös med tidningar. Bara inredningstidningar och olästa Buffé. Så många att min dotter en gång sa "mamma, du slösar med tidningar".

Fabriken-45-sovrum-6
Ja. Man får inte roligare än man gör sig. Sådana här ögon hittar man lite varstans i huset ibland. Som på strömbrytaren i sovrummet.


Dags att förflytta sig från datorn till just sovrummet.

Kommentarer

  1. Absolut inte sist in i Fabriken! Jag har fortfarande inte gett mig in där. Är sugen ibland, men känner allt som oftast att jag inte vill ha någon press på mig att prestera...

    Fina detaljer från sovrummet! Jag älskar tavlan och att man kan ta den med sig dit den passar. Just det budskapet passar ju perfekt för det!

    Kram Jennica

    SvaraRadera
  2. Känner redan att jag kommer glömma!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg