Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mor- och sonhelg

Det var länge sen jag gjorde ett mobilinlägg, men här kommer ett. Jag ligger i hotellsängen med surrande fötter och vader. Min son och jag har myshelg i Stockholm. Han ligger bredvid och spelar Minecraft.

Bilder:
Fina muggar på Room/Pub. Dessa säljes styckvis, så egentligen borde jag kompletterat, för vi har (delvis hade...) likadana hemma, köpta i två sexpack på Malmö Modern.

Tesalongen på Svenskt Tenn, vi smög förbi med en latte i handen. Jag stod även och tittade på deras krukor, men kände inte köp-köp när jag stod där.

Vasa. Finare än jag mindes. Och jag mindes en hel del från historielektionen märkte jag när jag berättade om skeppet för nästa generation. Och jag erkänner att jag inte tidigare fattat att masterna "uppe på taket" på museibyggnaden är en fortsättning på skeppet inomhus och ska återskapa de gamla, för så måste det vara.

Sen åkte vi spårvagn utan att betala två stationer. Kontrollanten kom och jag fick hjärtklappning och vi smet av i sista sekund. Jag visste faktiskt inte hur man betalar!

Kaffefat på Café Egoiste på Mood Stockholm. Och så fick jag vänta på min son som tvunget ville gå på både Spiti och Posh.

Posh fanns denna så trivsamma inredning. Så tänkte jag att vi ska ha det sen, i nya huset, någon gång.

Sista bilden, Dixon-lyktorna. Innan tyckte jag inget speciellt om dem. Nu står de kanske till och med på julönskelistan. Märkligt hur man funkar.

Sen har jag en bild till när min lille store kille ligger på golvet på NK, tröttare än trött. Men den får ni inte se!

Nu checkar vi ut från den här dagen. Imorgon: hotellfrukost!


Kommentarer

 1. Gud så mysigt med mor- och sonhelg!
  Och dom där muggarna - dom är superfina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är så fina och jag blir glad varje gång jag tar fram dem. Lite skörare och lite mindre än Filippa K-muggarna.

   Radera
 2. Vad härligt det låter!! Och vi funderar också på dixonlykta..Mannens förslag och det är inte ofta det.. bäst att passa på :) Koppar el guld..kan inte bestämma mig. Vilken gillar du bäst? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en mysig helg! Gillar båda, skulle också vilja ha någon av dessa. Kopparlyktan är mycket lättare än guldlyktan, som kändes mer gedigen.

   Radera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg