Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hundar

doggy

I hela mitt liv har jag haft en grym respekt för hundar och ibland rädd för stora. Jag går gärna ett par steg extra för att slippa gå förbi en hund på stan. Tror det hänger ihop med grannens hund och hans lynne när jag var liten. Men i somras tröttnade jag på rädslan: den suger energi, så jag bestämde mig för att sluta vara det. Och tro det eller ej, det gick rätt bra.

Så igår var jag ute och gick en sväng på lunchen. I närheten av jobbet ligger ett hunddagis. På vägen tillbaka mötte jag några av "in-mates:en". Sju stycken. Sju stycken! Elddopet. Inga små omvägar. Och framför allt inte den där känslan jag-blir-inte-biten-den-här-gången-heller-eller. Jag klappade dessutom en sån där stor alphund (skitkass på hundraser) lite lätt på ryggen. Stort!

Kommentarer

  1. Bra jobbat! "Jag är inte rädd, jag ska klappa, jag är inte rädd" funkade alltså. Jag är "rädd"/har respekt för katter :) Erbjuder du terapihjälp? ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg