Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fika

Fika-1

I början av september känner man sig mer engagerad när man pratat om vädret och framförallt vackert väder. "De sa det ska bli fint i helgen".

Sol, vind och den där svenska känslan i luften.
Sonen leker med kompis och jag serverade dem hemmagjord saft med hembakade bullar. Kände mig nöjd och präktig och lite gammeldags traditionsenlig. För jag bakar inte så ofta. Och så fota lite innan de får lov att börja äta. Det känns igen.

 Fika-2

Kommentarer

Populära inlägg