Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lunchinspiration


Fredag-3
Inspiration färgar min värld.
 Tänk vad lunchtimmen kan vara annorlunda än timmen innan. Hann med en hel del. Och timmen varade lite längre än en timme också. Först ett besök på Sopstationen. Låter sunkigt. Men det finns en del guldkorn där minsann! Jag stod länge och tittade på två fina barstolar. Hade iofs cyklat dit, så att ta med dem var aldrig på fråga. Men jag ville gärna köpa dem till vårt nya hus. Men det är dumt att köpa sånt redan. Huset är ju inte byggt än.

En smoothie på Redfellas och lite bokläsande. Och tjuvlyssnande på två tjejer som satt och drömde om sina bröllop. De hade lite samma dilemma som jag ovan: de hade ingen att gifta sig med än. Vem tjejerna var? Inte den blekaste. Det var inte det intressanta. Oväntade samtal är intressanta. Men jag vet att man inte ska tjuvlyssna. Kan bara inte låta bli: det är inspirerande på nåt sätt.

Sen en latte på Barista bredvid. Då hade kreativiteten kommit igång. Mina idéer fick jag skriva ned på baksidan av kvitton. De brukar bli bra de idéerna.

Cykla tillbaka. Och se, skorna matchade ju cykeln idag!  


Fredag-2
Thonet-kopiorna står kvar.

Fredag-1
Cityloppistallriken i väskan. Ska vara fat till en kruka.


Fredag-4
Samesamesammalika


Kommentarer

 1. Vilken bra lunchtimme. Snygga barstolar! Känner igen det där med att vilja samla på sig innan man flyttar, man vill ju liksom börja lite i förtid och tänk vad många fynd man kan göra!!! Nu har maken förbjudit mig att göra fler för-inköp (finns inte en centimeter kvar att förvara något på, inte ens så länge...), tur att vi flyttar om en månad. :) Kram /Nellie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ovanligt bra! Kul med er flytt, den är ju så nära! Du kan ju alltid låna nån annans förråd tills flytten är klar... :)

   Radera
 2. Hej, såg barstolarna och blev kär, var hittade du dem och kommer du ihåg pris? :)

  MVH Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin, dessvärre har jag ingen aning om pris: de fanns för två år sen på Sopstationen i Malmö!

   Radera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg