Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Solstolsreflektioner

Klockan är inte ens tio och enligt mina svenska mått så är det redan för varmt. Kanske 32 grader. Solstolens lilla ansiktssolskydd räcker inte till, så jag har ställt solstolen i badvaktstornets skugga.

Man måste hyra en solstol. Att ligga på sin handduk i sanden gör/får man inte. Då tänker jag på vår fina Allemansrätt och hur EU nånsin ska fungera.

Solstolarna kostar 5€ per dag. 200 stolar per "claimad strandbit". 8700 kronor om dagen, om alla blir fyllda + lite bonus om man även tar parasoll.

Lite bättre ROI var det i parkeringsgaraget i Venedig:
26€ per påbörjat dygn.
1000 platser.
Ca sju miljoner i månaden.
!
Låt säga att bara halva garaget är fullt, så klarar man sig ändå.

Man var tvungen att lämna nyckeln kvar i bilen. Det fanns vakter som kollade. Kändes sådär ändå (tänk om det kommer fler tjuvar än vakter!). När vi skulle åka var det bara att säga "nu hämtar vi bilen", utan att visa biljett. Skönt att det verkar funka i "ärlighetsgaraget"!

Nä, nu ska jag chilla lite i solstolen. Om det går i hettan! Glass. Kaffe. Vatten with gas.

Kommentarer

Populära inlägg