Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Pisa

Snart är vi framme vid nästa anhalt: Livorno på västkusten. En eller två nätter sen styr vi kosan norrut och hemåt.

Vi stannade i Pisa på vägen dit. Tio minuter plus glass, sen körde vi vidare. En vacker turistfälla.

Kommentarer

 1. Misstänkte att det är en fälla, bra att få det bekräftat. :) Längtar till Italien, men härligt att höra och se hur härligt ni har det, man kan säga att jag semestrar lite genom er. :) Hoppas bilfärden hemåt går fint. Kram /Nellie

  SvaraRadera
 2. Sp härligt med alla stopp ni gör, och Livorno klingar bekant fast jag inte varit där. Från nån bok kanske. När jag läste "Lyckan, kärleken och meningen med livet" försökte jag lägga några Italienska byar på minnet, kanske en av dom?
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack Nellie! Kul att du gillar att följa min numera reseblogg, snart är den "sig själv" igen :).

  Johanna: Det var verkligen helt ok med alla stopp, även om jag kallade oss nomader på slutet. Man hinner inte bli rastlös på ett ställe och så är det spännande att se nya platser hela tiden.
  Livorno var inte något speciellt som stad, mycket industrier kring hamnen, men runtom i de mindre byarna var det jättevackert, klippor och lagom stort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg