Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mitt i Toscana

Stället vi bor på har pool, annars hade vi försmäktat i denna värme! Vi är i Toscana, bor på en gammal restaurerad gård, äter parmaskinka som kostar två euro för en stor förpackning och smakar så gott som det aldrig gör hemma. Vad gott det är med god mat! Ingen nyhet kanske, men man blir ju salig av maten här.

I eftermiddag blir det Florens. Då ska jag förgylla barnens tillvaro med mina åldrande konstvetenskapskunskaper om familjen Medici.

Bilder: poolen, hotellet och dagens första glass - glassen kanske inte representerar det jag skrev ovan om den goda maten, men de bilderna är i andra kameran!

Kommentarer

  1. Så härligt det låter! Här hemma väntar vi fortfarande på sommarvärmen. Kram /Nellie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg