Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Livorno

Ni vet när man närmar sig sitt semesterställe, innan man vet hur det faktiskt ser ut på hotellet. Man har ett par bilder från bokningen i huvudet. För det mesta så förskönade som det går. Man har en föreställning om det.

Sen kommer man fram och så är det finare än vad man tänkt sig! Ett gammalt stenhus som vilar på de branta klipporna ut mot havet. Litet. Mysigt. Och så känns det som om man har sån tur att man hittade hit.

Väskuppkånkande.
Snabbt badklädesombyte.
Ännu snabbare ned till poolen.
Solstolen.
Så kommer mitt i allt en liten norsk pojke springandes, hoppar ned i poolen medan han vrålar "BOMBEEEN!" och stänker så det svalkar. Det är verklig semester det och inte katalogsemester. Det man inte ser på bilder och det som inte står i katalogen. Oväntad ovardag.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg