Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hem söta hem

Nästan 500 mil snett bakom ratten: i passagerarsätet då. Solen skiner hemma och jag vet att den lyst med sin frånvaro de senaste veckorna. Barnen leker med kompisar. Jag går ett varv till i trädgården. Ska ringa mamma och pappa. Klappar katt. Och funderar på vem han saknat mest: oss eller resterna av vår mat. Oss bestämmer jag mig för att det är.

Kommentarer

  1. Välkommen hem! Du tog med solen och värmen!:-)

    SvaraRadera
  2. Tack! Det känns som om det varit sånt här väder hela tiden. Hoppas det håller i sig. Och tack för kommentarerna här under resan, jag har varit dålig på att svara på kommentarer.

    SvaraRadera
  3. Hemma bäst eller!? :) Klart katterna har saknar er mest. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg