Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En väska från San Marino

Halva dagen vid poolen eller på stranden räcker tycker jag, även om barnen gärna legat i blöt 9-5 om de fått. Igår eftermiddag körde vi till San Marino, två mil från vårt hotell. Ett vackert litet land med ett berg i mitten där borgen tronar.

Utsikt, glass och lite shopping. Detalj förvånade mig var antalet vapenbutiker. Gevär, pistoler, knivar och knivar-Bear-Grylls-edition. Varför? Någon i familjen var impad, men jag tänker inte säga vem eller hans låga ålder.

Jag fann en väska. Min style den med (eftersom förra väskan också var det). Hela min färgskala, en tassel i siden och tre små hängen varav ett med en fågel på, i lagom spretig Desigual-stil. Hittade också ett par nya solglasögon, det var bra pris på riktiga solglasögon i San Marino, och med ännu bättre pris än dem jag såg på Campadre igår!

Bilder: två utsikter och väskan.

Kommentarer

 1. Hej Caroline!

  Jag har sån fin bild av San Marino...var där som barn en dag en sommar. Vi åt gott, hade fint väder och handlade ett jättefint halsband i rosa Muranoglas...eller något liknande murano. Sommarkram Kristina

  SvaraRadera
 2. Härligt ni har det! Och vilken fin väska du hittat. :) Kram

  SvaraRadera
 3. Finns det en gilla-knapp för väskan? För isåfall trycker jag på den nu!

  SvaraRadera
 4. Kristina: det var nog så vackert dom du minns, hit åker jag gärna igen. Och gärna med en svalkande pool också!

  Nellie och Tittlina: tack! Det var love-at-first-sight!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg