Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Piket eller Pique

Piket
I elfte timmen köper vi avslutningskläder. Men till en kille som helst går i jeans och den gamla vanliga t-shirten är det inte lätt. Jag vill ju inte köpa nåt som han använder en gång. Vi var inne i dyra-affären idag. Inget var bra. Expediten hjälpte till att plocka fram i princip alla skjortor i 128. Nej. Nej. Nej. Sen visade hon en piké. JA! Och vi trodde "äntligen". Men det var bara en association till fotboll. Pique. Så nu ikväll fick mamma i läxa att googla "Pique".

Kommentarer

 1. Oj, det har jag missat. Det är avslutning på fredag och jag har inte funderat på kläder än. Än värre är att vi även ska på studentfest på onsdag. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj...det där med kläder är verkligen ett kapitel för dej. Dottern, snart 10, visste precis hur klänningen till skolavslutningen skulle se ut. Hon beskrev den målande, och den lyste med sin frånvaro på hela köpcentret. Fick tillslut inse att vi inte skulle hitta den och hon fick nöja sej med en i jeanstyg istället för den vita hon ville ha. Däremot sprang vi på en i vuxenstorlek, så jag blev ofrivilligt med vit fin sommarklänning! :-)

  SvaraRadera
 3. Inte lätt det där. Min 13-åring är klädmedveten och vill gärna vara snygg. 11-åringen vill helst gå i mjukisshorts och tischa. Jag har lyckats förhandla fram någon sorts deal som vi båda tycker är ok. Vanliga skoldagar får han klä sig själv. Jag lägger mig inte i. Men när vi går bort, avslutningar, någon särskild happening, ja då väljer jag. Men det är ändå så att han 'godkänt' som acceptabelt. Sedan så har vi liten M och med henne är det inga som helst problem med. Ha en fin skolavslutning

  SvaraRadera
 4. Rätt snygg måste jag säga :) Kram /Nellie

  SvaraRadera
 5. Det fixade sig idag på lunchen typ fem i ett. Turkosa långa jeansshorts och en ljusblå skjorta med turkosa detaljer. OCH viktigast av allt: de blev godkända. Det kan tyckas vara en enkel uppgift som man "bara gör och bestämmer som förälder", men det vet ni också att det är det minsann inte!

  SvaraRadera
 6. Åh vad rolig!
  Pique? Hade ingen aning om att det var en fotbollsspelare. Här hemma säger vi "picke", sådär lite lagom hemmasnickrat.

  Psst. Såg att vi nog brukar hänga inne hos Kanel & Cayenne - båda två. Det var där jag helt plötsligt fick syn på ett bekant ansikte :-)

  Hoppas att ni får en mysig skolavslutning imorgon!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg