Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Jag är ingen fiskare

Fiskemasar-2

Idag stod det fisketur med båt på nationaldagens schema. Barnen tycker det är så kul att fiska och de hade sett fram emot den här dagen med familj och vänner länge. M/S Pelle tog oss ut i Öresund i värsta diesellukten, kändes som om man var på cityweekend med storstadslukt. (Kolla bilder på 25-kilostorsk, i havet utanför där vi badar!)

Jag lärde mig faktiskt att använda spöet, kasta långt och få rullen att rulla ut fint. Ingen fisk på min krok dock. Det gjorde inget. De andra drog upp säkert en trettio stycken sammanlagt. Jag tyckte inte om att se fiskarna ligga uppdragna, flämtandes och deras stora svarta ögon i solljuset. Jag kände för att hala dem överbord igen när ingen såg. Ned, hem i havet. Men det är en påminnelse om var maten faktiskt kommer från. Den kommer ju inte från fabriken.

Det var en trevlig tur annars. Nu känns det som om det är lite sjögång i stolen där jag sitter framför datorn.
Jag fotograferade måsar i motljus. Det är banne mig svårt att få bra skärpa på dem.

Nu ska jag bädda ned mig med dubbla täcken - det är rätt kallt både i juni och på havet - och lyssna på näktergalen som sjunger i vår skog.

Fiskfjall Fiskemasar-1 Bron

Kommentarer

 1. Åh finns Pelle fortfarande? Har aldrig åkt på tur med honom men minns att jag hört talas om fiske och Pelle sen jag var liten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Pelle finns, men han är rejält rostig (inklusive skepparen...). :)

   Radera
 2. Bilderna på måsarna är ju fantastiska! De ser nästan lite målade/sagoaktiga ut!! Låter som ni hade en härlig tur. Ha det gott! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. En del blev riktigt bra. Ska jobba vidare med dem. (Om man nu får säga så om sina egna bilder, men det får man och bör eller hur ;)).

   Radera
 3. Ja, det kan vara rätt gungigt och kyligt till sjöss! :) Men vilka fina måsbilder du fick till ändå! :) Kram /Nellie

  SvaraRadera
 4. Måsen i motljus blev jättefin! Inte lätt att få skarpt, men det fixade du galant!
  Och fascinerande mönster på...sa du torsken? Verkar som ni hade en fin tur trots kylan och gunget!
  Önskar dej en fin helg

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder Caroline!
  Åka fisketur är inget för mig dock. Jag som blir sjösjuk på en luftmadrass.

  Psst. Tack för ert trevliga sällskap på Matstafetten :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg