Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Svanen

Svan

Vi matade en svan med polarbröd. Middag vid piren. Inte allt för varmt. Men barnen ville fiska. Jag tittade på och hoppades att de inte skulle få napp. Svanen tackade med en fräsning, sen pep vi därifrån.
Och barnen funderade på min kluriga fråga om vad Gunde heter i efternamn. Persson? Olsson? Andersson? Eller kanske "Svansson". Nästan.

Kommentarer

Populära inlägg