Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Raps

Varje vår blir jag lika betagen och förvånad över hur vackert det är med rapsen i Skåne. Man vill liksom ta in allt det vackra och bemästra känslan, men det går inte, utan det överväldigar. Det e fint.

I veckan låg morgondiset kvar medan solens strålar trevade ovanför. Resultatet blev att ett gult ljus spred sig i dimman. Så vackert.

Raps-4 Raps-3 Raps-2 v

Kommentarer

 1. Visst är det underbart vackert att åka bil mellan fälten ;)
  Vackra bilder;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju så UNDERBART med de gula vyerna! Fina bilder har du tagit också. :) Kram /Nellie

  SvaraRadera
 3. Åå så fint det är! Och underbart att få känna så där, en känsla jag ofta får ute i naturen och är så tacksam över! Undrar just hur länge rapsen blommar, ska ner till Malmö 9:e juni..

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert! Önskar jag var där med.

  SvaraRadera
 5. Riktigt vackert! Du råkade inte ha tagit någon fin bild igår? http://www.aday.org/- 15e maj 2012
  /Leonie
  Hemmahome.blogspot.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg