Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mammornas dag + ett objektiv

Vallmon

Hoppas alla mammor blivit fint firade idag. Och även mina barn undrade när barnens dag är, "så gott som alla andra dagar" tyckte jag (och det får det gärna vara med) och de höll faktiskt med.

Typiskt nog vaknade jag först, låg "sovande" kvar och hörde hur barnen pysslade och donade med pappa: frukostbricka och så kaffekokarljudet. Barnen är sex och åtta och jag kände mig ungefär lika gammal där jag låg och väntade på ett paket! Det blev ett tungt paket. Jättetungt. Gjutjärnstungt. Gryttungt. Yes. Här ska det lagas grytor.

Jag fick minsann en annan present också i veckan. Eller vad man ska kalla det. "Till Carolines från Caroline". Ett macroobjektiv. Ojojoj. Ni kommer kanske tröttna på alla "småbilder", men det är en ny  liten värld genom den gluggen. Jag försökte förklara idag, utan att kunna visa bilder, men det gick inte riktigt. Måste upplevas. Man kan tänka sig att ett litet bi tycker att den här jättevallmon ser god ut. Jag tycker att den ser ut lite som en fin cupcake på nåt sätt.

Kommentarer

 1. Grattis! Macro är ju bara sååå härligt! Urläcker bild du tagit, tycker jag.

  Hoppas du får en skön start på veckan.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 2. Va roligt, vilken bra present du gav dej! Blir extra kul att kika in här nu!;-)

  Johanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg