Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vanlig skön vardag

Dublin-10

Resor är väldigt inspirerande, men det är inte alltid inspirationen hittar hela vägen till bloggen. Inte än i alla fall. Det är så mycket annat: hämta barn, hämta paket, lämna barn, handla mat, hämta andra barnet, köra och hämta skorna första barnet glömde och hem sen. Som tur var stod maten på bordet när jag kom hem. Tur var nog de, för blodsockrets och världsfredens skull.

Vardag är ändå skönast. Borta bra, hemma fest. Lagom är bäst. Lagom är festen man inte vet att man är på.

Dublin-20

Här har jag "fifflat" lite med vädret, för det var inte såå mörkt, men bilden bli lite roligare med extremt mörka moln, som om man fick uppleva helt annat väder än hemma.

Dublin. Fin stad.
Men jag gillar inte diesellukten som finns i storstäder. Känns för giftigt.

Ser ni den höga "pinnen" till höger? "Ja" antar jag. Den restes för att fira millennieskiftet (dock tre år för sent), är 120 meter hög och gjord i Tyskland. Så vet ni det, om ni ska vara med på Jeopardy nån gång, eller Vem-vet-mest heter det kanske numera.

Men se, det blev lite inspiration ändå!

Kommentarer

 1. :-) skrattade när jag läste bildtexten till after noon tea bilden längre ner. Precis så var det när maken och jag var på Svenskt tenns tesalong i helgen. Vänta! Jag måste fota först! Fast om du tittar på bilden så hann han plocka till sig lite innan jag fick upp kameran.

  Härligt att komma hemifrån lite, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Jaaa, hemma är det fest! Fast det är rätt härligt att åka hemifrån ibland om inte annat för att känna den där känslan av att hemma är bäst. :) /Nellie

  SvaraRadera
 3. Tack för din grattishälsning till Lillebror, tack! Vilka fina bilder du tar, Dublin vill jag verkligen besöka i framtiden.

  Kram LInda

  SvaraRadera
 4. Halloj!

  Det låter jättetrevligt! Tyvärr ska jag måla hela dagen lååång. Jättegärna nästa runda. Jag hittade ju Slättarps precis, ett underbart ställe!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Tack för att du frågade förresten!!
  Blev jätteglad :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg