Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lite inredning hos oss

Notter

Lite inredningsdetaljer från huset. Muggarna jag köpte för några veckor sedan var Made-in-China och det kaffet smakade kemiskt/lösningsmedlaktigt. De får bli krukor eller pennställ de med. Den svara burken är en konsverburk (fruktcocktail-burkar är stora och bra!) som jag sprayat svart och satt washitejp på. Det har jag kanske skrivit innan?

Glas

Jag letade som en tok efter hur man skär flaskor på bästa sätt på nätet och till slut hittade jag ett Bottle cutter kit till ett hutlöst pris om man ser till hur simpel tekniken är. Men det är säkert värt det.... Jag ska bara komma på vad jag egentligen ska ha det till. Jag har en idé, men inte så många flaskor. Kanske ska bjuda hem på vinprovning snart. Eller bara rensa lite i kylskåpet.


Ekar

Ett loppisfynd. Allt man hittar på loppis är fynd. En stor vas till mina ekar. Får se hur länge de trivs iden. Sen får de flytta till Damejeannen. Sen ut.

Dorr

Vår dörr in till rummet Kaos: tvättstugan slash "ful"-ingången slash mellanförvaringsutrymmet.
En tavla med familjemedlemmarna på dörren i en ram från Lagerhaus. Fäst med häftmassa om någon funderar på om jag verkligen spikar i dörrar.

Kommentarer

 1. Men fy va tråkigt om muggarna, de som va så snygga! Men men inget ont som inte har nåt gott med sig (eller nåt) Nu kan du titta på dem desto mer när de står framme :) Kul tavla med familjen.

  SvaraRadera
 2. Här kan du se hur man kapar glasflaskor utan svindyrt kit... råkade se det en dag när jag surfa runt och tyckte det verkade coolt. Ska bli kul att följa om du har nytta av tipset.

  http://krajamaria.blogspot.de/2012/03/att-skara-i-glas.html

  SvaraRadera
 3. Åse, synd jag inte sa nåt i fredags då!

  Anonym: har läst om det, men det är inte lika lätt att få kanten rak med den metoden. Tack ändå!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg