Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sanibel och snäckorna

Här kommer ett inlägg som jag skrev på stranden förra måndagen. Idag sittar jag snällt i kontorsstolen och funderar ord som "ekorrhjul" och "varför".

Solstol 
Du & jag.

Fagel-Sanibel
Relax für alle.

Smaka på namnet "Sanibel". Mjukt och varmt och snällt. Underbara måndag. Solen värmer mig även invändigt. Och jag sparar det med mig hem till kyliga marsdagar. Det här är första riktiga semesterdagen med relaxkänsla.

När vi gick ned på stranden, kändes det faktiskt som att gå ned vid Sandhammaren på Österlen. Sen såg man skyskraporna vid horisonten som är Fort Myers, så kommer man på att man är långt från hemma.

Jag hade läst att stranden skulle vara täckt av snäckor. Det är den nästan, men här är anad också. Decimeterstora och större än det mörka snäckor med havstulpaner som påminner om svenska blåmusslor. Och en massa vita vackra "semestersnäckor".

Som jag älskade snäckor förr. Plockade en massa. En slags skatter. Ett konstverk av naturen.

På stranden i Clearwater Beach var att det var så förbannat långt ned till havet! Vilket problem va? Här nästan tre timmar söderut är det inte lika långt ned.

Miami-strand
Miami beach. Gött.

Miami-hus
Fina linjer.

Miami-hus-2
Art Deco i Miami.

Kommentarer

  1. Så underbbart! Jag älskar semestersnäckor vare sig de är från sverige eller utomlands. Kram /Nellie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg