Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Frisk luft

BlåMölla

Fy för ja, vad frisk luft kan göra med hostiga lungor. Efter tre veckors hosta/förkylning gick jag ut i kall luft och det gick inte att andas utan att hosta sig blå... så jag hamnade lördags på vårdcentralen med astmamedicin och kortison. Nu är jag tillbaka på jobbet efter två veckors deltidssjukande/hemmajobbande och lägg därtill två veckors semester innan dess. Om jag ligger lite efter? Tja.

Men vad jag saknat mest är mina latte-luncher på stan.

Bilden är en lite långsökt koppling till frisk luft... och ett fint loppisfynd som ja gtycker påminner lite om en van Gogh-målning från favoritloppisen i byn. Men så är den också från Delft i Holland, hans hoods.

Kommentarer

Populära inlägg