Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kört

Skansk-kyla-1 Skånsk kyla skojar man inte bort. Och man måste ha upplevt den för att förstå hur ond den är. Kyler genom märg och ben och fläsk. Det är nästan som den där scenen i "Day after tomorrow": helikoptern i England ni-vet, annars kolla här, efter 1:12.

Åh, vad jag gillar sådana filmer. I samma genre visades även "The day the earth stood still". Jag gillar filmerna, men har lite dåligt samvete i några dagar efteråt. Jag går/kör... och tänker på vad vi egentligen gör med vår enda jord. På P3 pratade de igår om civilsationens undergång: att det är inte frågan om "om" utan "när". Idag på lunchens cykeltur tyckte jag mig cykla genom Wall-E-land: skräp, skräp, skräp längs cykelbanorna i den här skräpstaden Malmö där det skjuts och mördas varje natt snart. Är det kört?

Nä, men vad jag spårade ur. Upp med mungiporna igen!
Vad jag egentligen skulle skriva var att de söta vintergäcken på kyrkogården i Malmö fryser i snövädret. Och fundera på varför jag vill ha en ännu bättre kamera än min nuvarande systemkamera, när den kameran jag använder mest är mobilkameran?!

Kommentarer

Populära inlägg