Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Florida i bilder: flygplansmat och semestermat

Fardigtuggat

Det var ingen kyckling i min kycklinggryta. Och Idas korvar såg ut som något modernt man stoppar i sin kamin att elda med. Nä, denna bleka färdigtuggade ledsamhet måste blivit fellevererat och old mrs Smith på Manchester Retirement Home sitter just nu och undrar varför han inte minns vad som firas vid middagen idag. Eller inte.

Jag har en gratis projektidé som jag med varm hand och kalla fötter överlämnar till Jamie Oliver. Såklart: att han ska sätta tänderna i detta projekt att lyfta flygplansmaten till ännu högre höjder, precis som han gjorde med skolmaten?

Eller tänk dig att åka med Delicious Jamie Air? Ett koncept med gourmetmat som gör semesterresan till en Karin Boye-resa?

Amerikansk mat kan man tala länge om eller ibland helst inte alls. Jag konstaterar att jag åt inte en enda pommes frites. Barnen fick till och med "fries" till pasta Carbonara. Märkligt. De är som en ätbar snuttefilt. Har man bara lite pommes, så är det allt som det ska vara.

Lite olika matbilder från resan. Andra kommer!

Pancakes

Lite tjocka pannkakor till frukost. Jag tycker det känns märkligt att hälla sirap på dem!


Coke

Det rinner coke ur kranarna i USA.


Munkar

Första gången jag åt på Dunkin Donuts, även om jag bott där ett år. De var fina. Smakade inte så mycket. Limhamnsbomber är mycket godare!


StorOchLiten

En liten liten öl, helt lagom för mig med ca två deciliter. En stooor, stooor öl, till och med för mycket för den andra öldrickaren i sällskapet.


Aligator

Alligator. Check.
Fiskpinnekyckling.


Ocean-Drive

Vi chillar på Ocean Drive i Miami ibland klackaskor, djupa urringningar och superstarka glanskillar.


Fisktacos

Finmat om än friterad. Fisktacos. Servitören tipsade om att den var ännu godare grillad. Den var verkligen supergod.Den ska vi göra om hemma.

Kommentarer

 1. Hahah det är få bakve
  rk som slår en "Limhamnsbomb" :) Visst är det härligt med ljusa morrnar och källar, snart är det vår!

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk idé med Delicious Jamie Air, passar en kräsen som jag. ;) /Nellie

  SvaraRadera
 3. Oooo, sportlov i Florida? Nej jag är inte alls avundsjuk. :-)

  Fast jag måste erkänna att jag gillade donkin donutsen. Ända tills jag smakade limhamnsbomben...

  Ser ut som ni haft en ljuvlig resa, trots märkliga matupplevelser. Har du varit i Asien? Där kan man snacka märkliga matupplevelser...

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem! Ser fram emot fler bilder.Får väl se om det blir en Florida-resa för vår del nästan år. Var var ni?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg