Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sugen på nåt gott


Hur kul är det att ta ett äpple vid halv tio-tiden när man börjar bli lite småsugen på nåt gott? Och speciellt efter att man kollat igenom dagens samling av blogginlägg där flera av dem var vattnande goda. Som den här bilden från Brown dress with white dots:Eller denna "småsallad" nedan, helt lagom vid den här tiden på dygnet från Oh joy!


Då kom jag att tänka på en hemmagjord sallad som står i kylen. Enkel och mycket nyttigare än köpe-varianten med majonäs. Såklart inte riktigt lika god. Men ändå. Läste ett hemskt citat som man kan tänka på när man är okynnessugen: "Nothing tastes as good as skinny feels". Nästan. Det finns godsaker som är värda det. Allt med den där mustiga umamismaken som gör både en själv och smaklökarna (iofs också en del av en själv) lyckliga. Och två bitar mörk choklad. Eller ljus om man är blodsockerlåg.

Recept följer här:


Skinksallad som pålägg
några skivor finrökt skinka (basturökt emilskinka heter min favorit)
silverlök
kesella valfri %-halt
dijonsenap
italiensk salladskrydda (den där glutamaten är god)
salt
peppar

I lagom proportionerliga mängder, hacka, blanda och bred på ett knäckebröd. Och ta ett till. Sen är man nöjd. Den sista blå cirkeln är Swedish Grace-skålen allt ligger i:

Skinksallad

Och så ett litet skratt på det och man kan krypa helnöjd till kojs:


Kommentarer

 1. Hej! Såg på listan inne hos Emma att vi kommer att träffas i Malmö om två veckor. Trevligt! Ser fram emot det.

  ha det gott så länge! :-)

  SvaraRadera
 2. kul bild!

  Vi syns i Malmö den 11:e!
  Kram Louise

  SvaraRadera
 3. Smile: härliga namn på en blogg. Kan man bli annat än just glad! Ska bli kul att ses!

  Louise: Tack. Ja. Ses snart!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg