Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En trappuppgång. En trappnedgång.

Jag kan inte få nog. Av vackra bilder. Av fina miljöer. Det är som en drog. Som när jag tittar på Pinterest. Det har väl samma effekt: får mig att må bra. Samtidigt får jag lite ångest: jag vill också ta såna fina bilder. Vill också ut och fotografera. Och så vill jag köpa en ny kamera. En trappuppgång. En trappnedgång. Det heter nog trappuppgång för att det är upp man går, om man går, när man kommer till den första gången.

Tre bilder från en trappuppgång i Malmö.

Ingang

Trappa

Dorr-1

Kommentarer

  1. Vackra ting får man inte nog av ... jag älskar också byggnader. Invändiga detaljer, historiken i väggarna samt pampiga fasader.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg