Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Brunch

Frukost

Söndagsfrukost. Eller brunch. Stekt sparris med finhackad purjolök och parmesan, ett stekt ägg. Och så hemgjord (jaja, hemgjord av vår lokala ica-handlare) skinksallad på en bit rågbröd. Mm. Och en balja latte till det. Och äntligen sällskap av mannen som varit bortrest ett par dagar.

Brickan hittade jag på loppis på julaftons förmiddag. Vid julfirandet senare berättade min mamma för mig att min mormor haft en likadan. Jag tänkte att det var nog hennes hälsning till oss från himlen på julafton.
Skugga

Skuggor. Fågelkvitter ute. Det känns som vår. Ja. Faktiskt.

Kommentarer

  1. Vilken lyxig brunch, för att inte tala om den vackra brickan. Kul att mormor ville hälsa på självaste julafton. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg