Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Slättarpsrea

Lite bilder från fina Slättarps gård från dagens besök.

Slattarp-8

Fin lampa från House Doctor. Bilden är mest tagen för att visa mannen den-ska-vi-ha-sen-nån-gång.

Slattarp-7

Här hängde en lång t-shirt med en uggla på. Han fick följa med hem. Och han ska användas imorgon. Och om min ena kollega jobbar, så kommer hon också vilja ha en sån.

Slattarp-6

Det här fina porslinet figurerar på var och varannan blogg. Detta är en blogg däremellan, för varje gång jag ser dem med möjlighet att köpa dem, är de lika fina som innan men min designtrötthet slår till. Det blev ingen skål idag heller.

Slattarp-5

Också fint.

Slattarp-4

Inspiration till DIY.

Slattarp-3

Man kan gå ett, man kan gå två och även gå tre varv, utan att vara klar och sett allt. Men under alla varven har man någon i midjehöjd med sig som påminner om fika hela tiden, så det blir inte ett fjärde varv.

Slatttarp-2

Vi bjöds på finfika. Polkaskruvar, kaffekarameller, struvor, clementiner, ost och pepparkakor, äpplemust och kaffe och lite till. Jag fick lära mig att struvor gjorde man på grisfett förr (inte dessa dock).


Slattarp-1

Fikanärbild på vackert rottingbord.

Köpte en fin stor silvrig burk som jag ska fota och visa er snart! Och lite annat. Men den här bildkavalkaden tog (jul-) musten ur mig. Det var länge sen sist. Men inatt tassade dottern upp hela tre gånger. Tröttare än trött nu. Speciellt eftersom jag inte kunde somna förrän halv två. Var inte trött alls. Däremot nu.

Kommentarer

 1. Visst är det märkligt när man går runt i sådana där butiker... Det jag hinner tänka både en och två gånger är det där borde jag kunna göra själv... och det där... och det där. Så tillslut kommer jag i alla fall hem tomhänt. ;) Problemet är att jag glömmer bort vad det var jag hade kunnat göra själv sedan. Ska ta med mig kameran nästa gång jag med!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Åh, det ser ut att vara en underbar butik! :) /Nellie

  SvaraRadera
 3. Får vi se den där silvriga burken nu då! :-)

  SvaraRadera
 4. Nu ligger den där, eller här: den där burken.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg