Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

F

F-som-i-fredag

F som i fredag och fredagen med elvaelvaelvaelvaelvaelvaelvaelvaelvaelva.

I Norge åt vi en så god fisksoppa som jag ska försöka återskapa ikväll. Torsk, lax och färska räkor, saffran, purjolök och morötter och lite annat gott. Fiskfond från frysen. Mannen i fiskehoddorna berättade när han var på Lofoten och fiskade jättekrabbor i kristallklart vatten.

Bjuder på lite inspiration till kreativa inbjudningskort och en hemtrevlig köksbild att sätta på hyllan bland kokböckerna, den sistanämda från webbshoppen.

Trevlig helg!

Kommentarer

  1. Helt underbara bilder och texter. Fina fina tavlor. Gör du dem själv. Egna ord och tankar?
    Mvh Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva, det stämmer att det är mina egna saker alltsammans. Glad jag blir att du gillar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg