Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Best things

Hyacinter

I torsdags ringde de från en butik i Malmö där jag i augusti beställde en kruka. Den hade kommit! Tjoho! Eller rättare sagt, den var gjord! Jag paxade tjänstecykeln på lunchen dagen därpå och hämtade den och köpte tre hyacinter på torget.

När jag idag stod vid mitt planteringsbord, kändes det lite ovant jämfört med i somras. Det var ju trots allt ett tag sen jag stod där och planterade. Jag är så nöjd med krukan från Sturehofs krukmakeri.

Nu står den där i fönstret och jag är så nöjd med den. Hur jag nu kan känna så över en pryl. Egentligen är det väl känslan av vad den skapar för stämning i vårt hem som jag gillar. Och att man identifierar sig med sina ting. Inte för att jag skulle vara rund och kurvig som krukan och inte heller spetsig som den andra modellen, utan för att den känns "mej". The best things in life are not things.
Egentidsfika

Kommentarer

Populära inlägg