Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Parallellt

Visset

Jag vet att vi inte var de enda som åt köttbullar i fredags och eldade i brasan sen. Jag läste att även andra gjorde det på FB. Och vi var säkert inte de enda som tog in sommarmöbler och vinterbonade krukor idag. Som en slags vuxen parallellek. Kommer ni ihåg "parallellek" från barnkunskapen i nian? Där man gör samma sak tillsammans men ändå var för sig.

Trädgårdsterapi är bra för kroppen.
Trädgårdsterapi är bra för själen.

Och så tittade vi på motorcross. Första gången. De undrade nog vem det var som kröp runt i det blöta gräset och fotograferade vissna blommor. Precis som jag undrade hur kul det kan vara att köra cross. Skönt att vi är olika ibland!

Bänken

Vattenkanna


Kommentarer

  1. Tycker att det känns som om du gjorde helt rätt prioritering, Caroline. :-) Vissna blommor låter roligare än cross.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg