Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Återfunna och återvunna

Bestick

Återfunna och återvunna vackra gamla silverbestick målade med svart färg på handtaget och dekorerade med vitt mönster. De är större än vanliga "ätbestick" och lagom att använda som salladsbestick och andra uppläggningsbestick. Och så bör de handdiskas, precis som mormor hade gjort!

Sen måste jag säga att det känns så fånigt att höra sin egen röst, men en liten film om besticken finns här. Fick idéen om det när vi såg en film förra helgen om att marknadsföra vad som helst via YouTube och att skriva "cute kitten" i som tag. Jag skrev "cute"... för jag tycker faktiskt att de är söta... men inte "kitten".

Och oj vad det luktade jul när jag fotograferade besticken och använde kryddorna som rekvisita! De finns här på Signerat.se.

Kommentarer

Populära inlägg