Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Medicin

Imorgon ska jag jobba och träffa verkligheten igen. Jag har varit hemma sen i torsdags och hostat. Tack alla kända och en och annan okänd som spelat Wordfeud med mig. Och tänkt så många ord alla kan!

Inatt var jag uppe och letade hostmedicin och tänkte att en gammal hostmedicin är bättre än ingen alls. Därav var jag tvungen att rensa lite idag bland medicinflaskorna. Hu! Vad gamla de var. Vi är tydligen inte sjuka så ofta!
Medicin

På köpet kom lite inredning med. De tre gamla medicinflaskorna uppe på skåpet har stått i förrådet länge, men nu var det dags att damma av dem. Lampan vi har över köksbordet gillar jag, även om det tog tre turer till affären innan det blev rätt glas och hela glas.

Uppe till vänster på glasmuren står mina två favoritkoppar från Åsa Lindström, en loppis-50-talsvas och ett keramiksnapsglas med en dalahäst + en gren från svenska fjällen med lava på. Ljusstakarna på bordet är också loppade. Tavlan med Falsterbokanalens torn har jag gjort. Någon dag ska jag byta ut ramen till en vit ram, jag gillar det bättre till den tavlan. Och under bordet skymtar en kasse med papper till återvinning....

Kommentarer

Populära inlägg