Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Höst i trädgården

Höst i trädgården

Det är så rogivande att stå och plantera i trädgården. Min man har snickrat en planteringsbänk till mig bakom lekstugan under björkarna och precis vid min favoritplats i trädgården: bänken under rosorna.

I helgen har jag planterat ljung, kalla och en slags vitgrön växt som ser ut som vissna pinnar och gjort lite höstfint i trädgården. Något som alltid följer med till planteringsbordet är en kopp kaffe. Dessa fina fick jag i födelsedagspresent och finns i sex olika mönster hos David Design. Jag får ta en bild på dem sen, för de finns banne mig inte på nätet (eller jag hittar dem inte i alla fall)!

Sen har jag försökt rengöra min damejeanne på insidan. Ingen trädgårdsslang kunde hjälpa mig där. Förslag?! Jag vet att man kan göra flaskor rena med kulor man snurrar runt i dem, får se om jag kan skala upp det.

Kommentarer

Populära inlägg