Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Pelargon

Doktor Lindgrens hälsoblomma

Den här söta lilla blomman håller jag som bäst på att göra sticklingar av. En pelargon av doktor Lindgrens hälsoblomma ska inte stå allt för mörkt: då blir den en meter hög och väldigt ranglig, så jag klippte ned den och försöker nu få sticklingar i köksfönstret.

Är det ett ålderstecken? Att jag plötsligt har fått ett nyvaket intresse för pelargoner? För tidigare har jag tyckt att de är tråkiga tantplommor lika förutsägbara som sanktpaulior Eller så hör de bara till allmogetrenden med hemslöjd, rustikt, tillbaka-till-rötterna, världsarv och sånt. Men fina är de. Faktiskt. Och gärna i en sådan här kruka. Eller en vit och bullig sådan här.


Haha. Jag berättade för barnen att alla små sticklingar faktiskt är kloner. Nää, så ser inte de ut, kloner slåss mot separatister. I Star Wars.

Kommentarer

  1. Vilken vacker bild!
    Oj vad jag blev glad över din kommentar, tack. Men jag måste dock erkänna att det ligger lite smart oskärpa över ansiktet!

    SvaraRadera
  2. Tack :).
    Jag fixar också till sådana bilder ibland: hellre det än "osmart skärpa" på egna porträtt som man är så kritisk mot!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg