Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Gräset och paddan

Padda+gras

Igår städade jag lite i trädgården. De här grässtråna hade börjat växa mellan en kruka och fatet. Vi ha en massa björkar i trägården och jösses vad det snöar frön emellanåt. Fröna börjar visst växa under krukor de med, i mörker och allt.

När jag klippte bort vissna blommor från några krukor igår, kände jag mig iakttagen. Lustig känsla eftersom jag inte såg någon. Efter en stund så insåg jag att våra trädgårdspadda satt och tittade på mig. Han bor under stora krukan med rosor. Vi satte ut lite vatten till honom - som om det egentligen skulle behövas med tanke på hur det regnat de senaste veckorna! Förra året fick vi lyfta ur honom (eller hans föregångare) ur barnens pool, där han simmade runt runt som i ett ekorrhjul.

Kommentarer

  1. Otroligt vilken växtkraft!
    Men paddan hade jag klarat mig utan...
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg