Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En trasmatta

Matta

Det började med en fin tröja som var sönder och slutade med att hittills fjorton andra plagg fått sätta livet till. Men det är fjorton håliga eller fläckiga plagg. Jag håller alltså på att virka en matta till min dotter av gamla kläder som jag klipper remsor av, sätter ihop med öglor på ett enkelt men fiffigt googlat sätt. Med virknål storlek tio så känns det banne mig i armarna efter ett par decimeter maskor (jag blir matt, oj vad du skrattar nu). Och jag blev nästan förvånad över att jag kom ihåg hur man virkar. Förutom ett par handledsvärmare som nästan stoppar blodet i armarna, så är det sen syslöjden senast.

Jag satt och mös och pysslade, tänkte jag på vilken bra idé det här var. Men så kom jag på att idéen var ju inte så ny. Trasmattor är ju ingen ny uppfinning... Men återbruk är bra i alla tider.

Den är inte klar än, jag vill gärna att den ska bli stor så att den kan användas som "huvudmatta" i rummet. Här är den kanske 60-70 centimeter i diameter. Glömde lägga med tändsticksasken i bilden så att ni kan relatera storleken. :)

Kommentarer

  1. Supersnyggt! Ett sånt typiskt projekt jag inte har ork/tålamod att starta, men jag skulle vilja för de blir SÅ fina. Lycka till med resten!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar återbruk! Den blir jättefin!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg