Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Efterlängtad fredag

Tradgard

Ahh, fredag. Den började bra med lunch med min man på Slottsparkens trädgårdscafé och efter den goda mackan gick vi runt i den vackra trädgården och njut av växtligheten och frodigheten. Jag har inte varit där sen i juni och hej vad det har vuxit! Sådär ska vi också ha det i trädgården nån gång i framtiden... Och ingen Pernilla Månsson-Colt fann vi påtandes bland växtraderna, engelsmannen fanns däremot på plats.

På vägen tillbaka till jobbet köpte jag musslor och lax hos fiskehoddorna vid museét och kom på att jag för ovanlighetens skull - not - hade kontantet. Men mannen sa att det gick bra att komma tillbaka och betala på tisdag, mina ögon såg ärliga ut. Jag blir så glad över sådant. Än finns det hopp för den goda mänskligheten!

Dags att förbereda helgen kalas och loppistur.

Bjork

En ovanligt vit björn i trädgården. Kanske en vitbjörk. Det enkla brukar vara det rätta.Lov

Ett annat fint litet träd i väntan på en ny trädgård att växa i.

Kommentarer

 1. KRAM kram på dig med! Vi måste ses snart. Fika, AW, lunch eller nåt som passar :)
  //Frida

  SvaraRadera
 2. Tur att det inte var en vit BJÖRN....
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Gärna det Frida!

  Monica: då hade det varit synd om den i den klibbga värme vi hade i fredags!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg