Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Antikmässa på Katrinetorp

Antikmässa-på-Katrinetorp

Idag tog jag dottern med på antikmässa på Katrinetorp. Den andra halvan stannade hemma och spelade tv-spel: feber - nu börjar den säsongen.... Det blev en och annan "kan vi gå nu", måste jag säga, men det var inräknat i utflyktstiden.

Innan jag åkte dit tänkte jag att jag nog träffar en gammal kollega eller en före detta kollega ska man väl egentligen skriva, som jag redan innan hade på känn att jag skulle träffa där!
Det fanns många fina saker där till hyfsade priser.  Vad sägs om en kanonkula för femtio kronor? Min son undrade varför jag inte köpte den.

Nedan fika där ute på gården och till höger en bisarr ljusstake gjord av fågelfötter. Och en påfågelburk som jag stod och tvekade vid länge, den kostade bara trettio kronor, var så fin , men luktade lite illa inuti, men bara prydnad dög inte....

Katrinetorp

Kommentarer

  1. Äsch, så synd att jag inte visste det - det hade ju varit kul i detta urusla väder...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Det är imorgon med och även loppis då med!
    Kram :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg