Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sommardagar

En tur till Småland i två dagar och jobbtankarna är som bortblåsta, semesterläget har infunnit sig snabbt. Tre bilder från de gågna dagarna.

Björkgran
Den första är en björk, som ser ut som en gran. Kisa med ögonen, så syns grankonturen bättre. Den växte vid granar. Märkligt.

Regndroppar-på-tork
Sen har vi droppar på tork. Regndag blir pysseldag och jag kan tipsa om de här söta ugglorna för små pysselfingrar.

Flowers-for-sale
Sist är det lillasyster som fick tillåtelse att plocka blommor i trädgården för att sälja dem. Här ligger de i affären är till salu. "Vem vill köpa blommooor?" Jag köpte alla.

Kommentarer

Populära inlägg