Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Österlen

Jag har varit lite semesterlat på sistone, men här kommer lite bilder från den sköna julidagen som gått.

hammenhog
Numera nästan traditionell sommarlunch på Hammenhögs Gästis. Jag åt sillamackor och barnens rester... Räkmacka och äggakaka. Min man <3 tog korv och mos, men inte vilken som helst utan godaste lammkorven med finmos och snyggtillbehör.

Grishöna
Tuff höna som bor hos Mandelmann. En annan höna följde med oss på vandring i den vackra trädgården, åt hallon ur handen och tackade sen med att picka lillasyster på foten. Gissa vem som skrek i högan Österlensky?

Tomater
"Mamma får vi plocka?"
"Nope..." men jag hade god lust. Inte hade de märkt om vi smakat lite tomater i det stora växhuset?

Vallmo
Outslagen skönhet.

kalbagge
En slags bagge på väg upp till Stens huvud.

CS1
Här är jag i nysydd kjol och nyinköpta brillor. Det är Oakley-steel-titanium-supersurf eller så är det ett par från macken i Veberöd. Turkost är nice.
Och flip-flops går bra att vandra till Stens huvud med. Min dotter hittade bara en av sina flip-flops och stod och ropade på mig att hon hittade inte sin "flop", bara sin "flip". :)


Masar

Måsungar som åt skräpmat i hamnen i Simrishamn. Det är inte deras fel....
Vi åt thaimat, tittade på Bornholmsbåten och konstaterade att dit borde man åka.

∴ en väldans bra dag.

Kommentarer

 1. Låter riktigt, riktigt mysigt!
  Visst är det på Hammenhögs Gästis, som dom har råkor som specialitet? Har inte smakat det själv, men väl deras äggakaka, som är jättegod!
  Måste nog snart göra vår årliga Österlen-tur...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det lät intressant med råka och jag hade definitivt provat det om det stod på menyn. Kanske en höstspecialitet, när de vuxit sig feta under sommaren... :)
  Hpppas du har en skön sommar Monica!

  SvaraRadera
 3. Åhh vad du får mig att längta till Österlen nu!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg