Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Eget örtsalt

Örtsalt-med-blåklint

Inläggen duggar inte lika tätt som regnet här.

Jag har gjort örtsalt, som jag såg på ett tv-program om att ta tillvara vad naturen erbjuder nu. Jag tog örter från trädgården, salvia, oregano, isop tror jag det var och timjan och finhackade det med en sax eller i själva verket tog jag två barnarbetare till hjälp med den uppgiften. Strödde ut klippet på en plåt och blandade med salt. Saltet gör att det torkar snabbare.

Sen cyklade vi ut och plockade blåklint och sabbade hela buketten när vi kom hem genom att dra av alla blåa bladen och lägga med saltet. Det ser riktigt fint ut i sin lilla glasburk och är kul att ge bort med, för man använder (eller i alla fall "bör" enligt livsmedelsverket) inte så myckt salt som man gör!

Kommentarer

Populära inlägg