Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Reflektioner en majdag

Swedish

Ännu en majdag äldre och visare. Läs mer här om just mayday.

Gillar Mobys nya skiva eller musik eller album heter det ju. Skön kvällsmusik.

Såg ni på Kobra om plast? Intressant. Om plastutställning i början av förra seklet och om albatrosser med plastbitar och plasttändare i magen som inte bryts ned. Obehagligt bildbevis här. Ibland undrar jag hur barnens jord kommer att se ut.

Bilderna har ju inte så mycket med texten att göra kan tyckas. Men de är från vår vackra jord och allt som ryms där. 

Jag borde sluta säga att "jag borde". Jag borde tex sluta dricka mineralvatten på flaska. Men ibland gör man bara det. Kranvatten är ju bättre. Och så borde jag sälja hälften av mina kläder. Jag skulle förmodligen inte sakna dem. 

Äpplen

Kommentarer

Populära inlägg